Hoe het begon...


Genieten van een goed glas wijn is toch één van de mooiste dingen die er zijn. Nadat ik – na een lange zoektocht – via internet een aantal lekkere wijnen had gevonden, kreeg ik steeds vaker de vraag: ‘Kun je voor mij ook een doosje bestellen?’ In mei 2004 heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam De Wijnboerderij. Ik kocht 300 flessen wijn en vanuit een klein keldertje in ons huis ben ik begonnen met de verkoop van wijn. Tien verschillende soorten. Alleen rode wijn.

Langzaam bouwde ik mijn wijnkennis uit. Vooral van Gert Poffers, Register Vinoloog van de Wijnacademie, heb ik veel geleerd. In 2006 heb ik het Wijnbrevet behaald. Een erg leuke cursus, waar je enorm veel wijnkennis op kunt doen. Het examen leverde mij het Wijncertificaat (SWEN-3 niveau) op.

De verkoop ging gestaag door. Niet alleen meer rode wijn, ook wit, rosé en port werd aan het assortiment toegevoegd. Via mond tot mond reclame kreeg ik steeds meer klanten en het assortiment breidde steeds verder uit. ‘Kwaliteit verkoopt zichzelf’ zeggen ze weleens. En dat blijkt te kloppen.


In juni 2009 heb ik de naam De Wijnboerderij gewijzigd in Wine@Home. Ik werd namelijk erg vaak geassocieerd met de Achterhoekse wijnboeren en kreeg veel vragen over rondleidingen in de wijngaard. Wij hebben echter geen wijngaard. Wij verkopen via www.wijnthuisbestellen.nl flessen wijn, afkomstig van een gerenommeerde importeur in Nederland die samenwerkt met topwijnhuizen uit de hele wereld.


In 2013 ben ik gaan studeren aan de Wijnacademie in Maarn. Begin 2015 ben ik geslaagd als Register Vinoloog van de Wijnacademie. Wat een supermooie opleiding was dat. Ik geniet er nog iedere dag van.


Per 1 juli 2019 heb ik Vinox overgenomen van Cees Oxener. Vanaf dat moment ben ik fulltime werkzaam in de wijnbranche (ik zat daarvoor in de verlichtingsbranche).


Vinox is gespecialiseerd in wijnen uit de Languedoc. Er zijn in de wereld maar weinig wijnregio’s waar de variatie zo groot is als in de Languedoc.  Met 225.000 ha is het één van de grootste wijngebieden ter wereld.

In het verleden was de Languedoc een gebied waar de goedkope bulkwijnen vandaan kwamen, maar dankzij investeringen en nieuwe ontwikkelingen is het een ware snoepjeswinkel voor de echte wijnliefhebber geworden.

Vinox importeert de wijnen rechtstreeks vanuit het zuid Franse gebied. Van heerlijke huiswijnen tot speciale wijnen met een heel eigen karakter.


Vinox is ook specialist in Bag-in-Box wijnen. Voor velen heeft de wijnbox nog een negatief imago, maar nu er tegenwoordig ook echt goede wijnen in deze handige verpakking zit stijgt de populariteit enorm.

De voordelen van BIB (verkrijgbaar in 3, 5 en 10 liter verpakkingen):

  • Enorm prijsvoordeel (omgerekend van bijv. € 6,95 naar € 3,74 per fles. Dat is 46% goedkoper!)
  • Geen gesleep met flessen naar de glasbak.
  • Zeer lang houdbaar (tot zeker zes weken na opening).
  • Handzaam te vervoeren, ook ideaal voor caravan, boot of camper.

 

Op dit moment heb ik dus twee webshops met beide meer dan honderd verschillende soorten wijn in het assortiment. Daarnaast lever ik veel wijn aan slijterijen en horecagelegenheden door heel Nederland. Een leuke uit de hand gelopen hobby…


Graag tot ziens bij u aan de deur.


Loek Heinne
Register Vinoloog van de Wijnacademie